Aanleg rotonde

Projectteam Oost-West As 24-09-2018 2045 keer bekeken 18 reacties

Maandag 1 oktober starten we met de aanleg van de rotonde. Verkeer en bus 44 worden omgeleid.

Tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde op de kruising Muiderstraatweg/Pr. Bernhardlaan krijgt het verkeer te maken met omleidingen.  Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk. Fietsers en voetgangers worden al sinds 20 september omgeleid.

Om opstoppingen te vermijden, adviseren we autoverkeer van en naar Plantage de Sniep de oostelijke ontsluitingswegen te gebruiken. Dus de Weteringweg en Diemerpolderweg of de Provincialeweg. Naar verwachting duurt de aanleg van de rotonde tot eind januari.

Omleiding bus 44

Vanaf 1 oktober volgt buslijn 44 een omleidingsroute: na de Diemerbrug slaat de bus linksaf de Hartveldseweg op. Vervolgens rijdt de bus via de Arent Krijtsstraat en het Wilhelminaplantsoen naar de Ouddiemerlaan. Vanaf de halte voor het gemeentehuis rijdt de bus weer de gewone routeDe haltes op de Muiderstraatweg, Pr. Bernhardlaan en Pr. Beatrixlaan komen te vervallen.

Nachtwerk

De werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde en het verwijderen en vernieuwen van het tramspoor gaan de nodige (geluids)hinder geven. Het is onvermijdelijk dat er soms ’s nachts gewerkt moet worden. Dan is er namelijk minder verkeer en bovendien kunnen sommige werkzaamheden met het oog op de veiligheid alleen uitgevoerd worden als de tram niet rijdt. Wij vinden dit heel vervelend maar hier is helaas geen andere mogelijkheid voor.

Weekendwerk met ernstige hinder

In het weekend van  20 oktober gaat GVB de tramrails vervangen vanaf de kruising Pr.Bernhardlaan/Muiderstraatweg tot de kruising bij de Nic. Lublinkstraat. Er wordt dan dag en nacht gewerkt vanaf vrijdagavond 19 oktober t/m dinsdag 23 oktober. Dit weekend wordt tevens gebruikt om bomen te verplanten.

Tramlijn 19 ingekort

Tramlijn 19 rijdt vanaf zaterdag 20 oktober tot woensdag 24 oktober 05.00 uur tot de halte Brinkstraat. Vanaf daar kunt u overstappen op een speciale pendelbus. De bus halteert bij de gewone haltes van tramlijn 19 tot aan het eindpunt op Plantage de Sniep. Kijk voor meer informatie op de website van GVB.

 

18  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Projectteam Oost-West As 15-10-18 om 13:26

Naar aanleiding van de vraag over de verkeersveiligheid op de rotonde: daar komen straks verkeerslichten die de auto's en fietsers laten stoppen wanneer er een tram aankomt.

Projectteam Oost-West As 15-10-18 om 13:06

Beste mensen,
Vandaag is de situatie besproken in de verkeerscommissie. Daarin zijn afspraken gemaakt die de situatie zouden moeten verbeteren: er komt een extra C bord voor de automobilisten ter hoogte van de fietsersoversteek bij de Prins Bernhardlaan/Burg. de Kievietstraat.
Vanaf vrijdagavond wordt de Burgemeester Kievitstraat vanaf Pr. Bernhardlaan tot aan Nic. Lublinkstraat 1-richtingsverkeer. Dit blijft zo tot het eind van de werkzaamheden, naar verwachting februari 2019.

Projectteam Oost-West As 15-10-18 om 8:52

Hoi Remi, er is inmiddels telefonisch contact met je opgenomen. Maandag wordt de situatie besproken in de verkeerscommissie en dan volgt de terugkoppeling en evt. acties.

Remi Boing 12-10-18 om 14:23

Reeds geconstateerd dat fietsborden aanpassen niet het gewenste effect heeft. Op 3-10 heb ik een mail gestuurd waarop nog geen reactie waarin de oplossing aangegeven is. Deze is nu ook naar mevr. Scherpenzeel gestuurd.
Oplossing: éénrichting verkeer instellen met inrijverbod vanaf de Pr. Bernardlaan. Scheelt ook heel veel problemen in Kievietstraat die niet ingericht is voor twee richting verkeer. Als gewenst kan ik u de mail toesturen.

Projectteam Oost-West As 11-10-18 om 14:36

Er zijn fietssymbolen op de F borden geplakt. We gaan kijken of dit voldoende effect heeft.

Anoniem 10-10-18 om 17:38

Klopt het dat de tram straks de rotonde 2x doorkruist? Hoe wordt dan hier de verkeersveiligheid gehandhaafd?

Anoniem 10-10-18 om 17:06

Het F bord is echt heel verwarrend. Mensen denken door de Kievitstraat te moeten om baar de A10 te gaan. Beter om de F borden helemaal door fiets-borden te vervangen.

Paul Ruijg 10-10-18 om 15:50

Ik zie nog steeds auto's door het laatste stukje van de Ouddiemerlaan tegen de richting in naar de Muiderstraatweg/Hartveldseweg rijden. Geeft vervelende situaties met verkeer dat juist de Ouddiemerlaan in wil rijden; want geen ruimte voor 2 auto's naast elkaar.
Misschien het laatste F-bord in de Burg. Kievitstraat vervangen door een bord met alleen een fiets.
En een extra bord voor auto's naar rechts?

Projectteam Oost-West As 02-10-18 om 15:58

Misschien is niet duidelijk dat de aangegeven omleiding F alleen voor de fiets is; we gaan dit zo snel mogelijk aanpassen door het verplaatsen/bijplaatsen van borden.

Projectteam Oost-West As 02-10-18 om 15:47

Hoi Marc, bedankt voor jouw reactie. We gaan de situatie op straat bekijken, maar dit stukje Ouddiemerlaan was altijd al tweerichting verkeer voor fietsers.

Marc 02-10-18 om 15:10

De bebording van omleidingsroute F richting Amsterdam ( in Diemen), over de burg de kieviet straat wordt op de hoek burg kievietstraat - ouddiemerlaan tegen het een richting verkeer ingestuurd richting de muiderstraatweg met het laatste F bord. Dit zorgt voor een onveilige situatie. Graag zsm aanpassen want deze straat is niet geschikt voor tweerichting verkeer

Projectteam Oost-West As 29-09-18 om 19:19

Hoi Jeroen, jouw constatering klopt. Verkeer vanuit de Watergraafsmeer moet via de Pr. Beatrixlaan. Met bestemmingsverkeer wordt een deel van de Muiderstraatweg bedoeld. Sorry voor de onduidelijkheid en fijn als je de sporters informeert!

Jeroen de Lannge 29-09-18 om 12:02

In de eerste alinea staat: "Tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde op de kruising Muiderstraatweg/Pr. Bernhardlaan krijgt het verkeer te maken met omleidingen. Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk."
Maar als ik het kaartje bekijk, kun je (met de auto) vanaf de Muiderstraatweg niet de Pr. Bernhardlaan inrijden. Dat betekent dat voor alle verkeer vanuit de Watergraafsmeer alleen de route via de Prinses Beatrixlaan beschikbaar is om het parkeerterrein van de sporthal te bereiken (in het kaartje staat alleen met blauw een alternatieve route voor fietsers ingetekend). Klopt dat? Dan kan ik de bezoekers van de sporthal (m.n. de bezoekende wedstrijdteams) daarover inlichten.

Projectteam Oost-West As 27-09-18 om 9:25

Dag Otto en Martin, het fietspad bij de Nicolaas Lublinkstraat is inmiddels opgebroken. Met het oog op de veiligheid kun je het beste de omleidingen volgen. Of oversteken bij de Ouddiemerlaan, afstappen en met de fiets aan de hand naar je bestemming aan de Muiderstraatweg lopen.

Otto 26-09-18 om 13:44

Het fietspad had prima bij de Nicolaas Lublinkstraat kunnen worden afgesloten. Nu zou je dus via de Kievietstraat moeten fietsen en dan via de Lublinkstraat weer terug langs de Muiderstraat om de woningen en bedrijven te bezoeken.

Martin 26-09-18 om 11:26

Het fietspad langs de Weesper trekvaart richting nieuwe rotonde is bijna vanaf de Diemerbrug (ter hoogte van Ouddiemerlaan) hermetisch afgesloten, er zijn tot aan de aanleg rotonde echter nog diverse bestemmingen die per fiets te bereiken moeten zijn (o.a. op enkele tientallen meters Basic Fit, waar ook keurig een doorgang in de de stoep zit om over te steken (die nu ook afgesloten zit)),. hoe kom ik daar op de fiets, mag je nu aan de andere kant spookrijden op het (te) smalle fietspad? Is het niet mogelijk om (middels borden en obstakel o.i.d.) aan te geven dat het fietspad verderop afgesloten is, maar het eerste deel (paar honderd meter) van het fietspad toch open te houden zodat de tussenliggende locaties per fiets wel veilig bereikbaar blijven, zonder kilometers om te hoeven fietsen?

Projectteam Oost-West As 25-09-18 om 9:26

Hoi Maarten, volgens planning hebben we eind januari 2019 een mooie, nieuwe rotonde in gebruik. Afhankelijk natuurlijk wel van het (winter)weer.

Maarten 24-09-18 om 17:52

Wanneer is de planning dat de rotonde in gebruik kan worden genomen?