Aan de slag in de laatste fase van de Oost-West As!

Projectteam Oost-West As 06-02-2020 540 keer bekeken 5 reacties

Alle weggebruikers krijgen te maken met omleidingen die regelmatig wisselen. Let daarom goed op de borden, volg de omleidingen en eventueel de aanwijzingen van verkeersregelaars.

Maandag 10 februari wordt gestart met de aanleg van een tijdelijke rijbaan (bypass) voor autoverkeer in oostelijke richting, vanaf de kruising bij de A. Krijtsstraat tot de kruising Burg. Bickerstraat. Deze bypass is nodig omdat de beide rijbanen op de Hartveldseweg (van A. Krijtsstraat t/m B. Bickerstraat) worden afgesloten voor het verkeer.

Vanaf 17 februari is de bypass in gebruik, worden de rijbanen afgesloten en zijn de omleidingen van kracht.

  • Het verkeer in oostelijke richting rijdt over de bypass.
  • Het verkeer in westelijke richting (vanuit Plantage de Sniep) wordt omgeleid via Pr. Bernhardlaan, Pr. Beatrixlaan, Wilhelminaplantsoen en Arent Krijtsstraat.
  • De zijstraten van de Hartveldseweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer;  voor bestemmingsverkeer wordt tweerichting verkeer ingesteld.

Dinsdag 25 februari tot en met zondag 8 maart: kruising bij Diemerbrug afgesloten

Vanaf dinsdag 25 februari tot en met zondag 8 maart wordt er gewerkt op de kruising en op de brug.

  • De Diemerbrug is afgesloten voor al het verkeer.
  • Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van twee tijdelijke bruggetjes over de Weespertrekvaart.
  • Bus 44 wordt omgeleid via de Venserbrug. Er is een tijdelijke bushalte op de Bovenrijkersloot nabij de Venserkade

Dinsdag 25 februari tot en met 30 maart: geen tram

GVB regelt busvervoer voor reizigers. Bij de halte Brinkstraat kunnen reiziger overstappen op de bus.
De bus richting Diemen volgt de route van de tram. De bus keert ter hoogte van de Wissel en rijdt dan via de Pr. Bernhardlaan, Pr. Beatrixlaan, Arent Krijtsstraat naar de Brinkstraat.
Meer informatie op www.gvb.nl

5  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Projectteam Oost-West As 17-02-20 om 12:07

Goedemorgen, dit is voortgekomen uit de eis van de nood- en hulpdiensten om altijd één aparte strook open te houden, op de Hartveldseweg – Muiderstraatweg, voor verkeer vanaf de A10 richting Provincialeweg.
Tevens wordt voorkomen dat al het gemotoriseerde verkeer over de route Arent Krijtsstraat – Wilhelminaplantsoen ect. geperst wordt wat ook weer risico’s met zich meebrengt voor fietsers op de Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan.

Snieper 17-02-20 om 9:41

Ik sluit me volledig aan bij Rinke!

Rinke 17-02-20 om 9:32

Wellicht een heeeeele gekke gedachte, maar is het niet gewoon veel eenvoudiger de tijdelijke rijbaan alleen voor fietsers en brommers open te stellen en de auto’s die naar het oosten willen via Diemen zuid te leiden, en de auto’s die naar het westen willen via Diemen centrum? Ik snap dat dit nu al zo besloten is, maar het komt de fietsers (die tot nu toe steeds het kind van de rekening zijn) een stuk tegemoet.

Projectteam Oost-West As 17-02-20 om 9:09

Voor doorgaand fietsverkeer is de route Arent Krijtstraat, Wilhelminaplantsoen, Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan inderdaad logischer als dit gedurende het project continue een mogelijkheid zou zijn.
Vanaf medio maart zijn er echter ook werkzaamheden rondom de kruising Hartveldseweg – Aren Krijtsstraat waarbij de fietsoversteek en route richting Arent Krijtsstraat-Wilhelminaplantsoen voor fietsers ook lastig wordt en op een andere plaats komt te liggen dan nu het geval is.
Vandaar de keuze voor een andere omleiding.
Het scheepvaartverkeer is overigens gestremd tot 30 maart, de bruggen gaan tot die tijd niet open.

Trijntje 14-02-20 om 13:42

De omleiding voor fietsers van/naar de Sniep is onlogisch en omslachtig. Je moet twee bruggen over die als je pech hebt ook nog beide gesloten zijn. Bovendien is het fietspad langs de Muiderstraatweg nog dicht. Waarom loopt de omleiding niet gewoon via de Arent Krijtstraat, Wilhelminaplantsoen, Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan?

Cookie-instellingen