Omleidingen voor fietsers en voetgangers

Projectteam Oost-West As January 15, 2020 239 keer bekeken 4 comments

Op verschillende plekken worden weggebruikers omgeleid.

Allerlei bedrijven, zoals de nutsbedrijven en GVB, zijn al druk bezig in fase 3 van de Oost-West As. Dat heeft tot gevolg dat op sommige plekken fietsers en voetgangers worden omgeleid. Dat is soms lastig, maar uit het oogpunt van veiligheid helaas onvermijdelijk bij werkzaamheden!


Komend jaar wordt een heftig jaar met veel omleidingen voor al het verkeer. Wilt u daar meer over weten? Kom dan dinsdag 21 januari naar de inloopavond in Schuilkerk de Hoop.

4  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Suzan February 02, 2020

Gisteren helaas een bijna ongeluk gehad met mijn oudste op de Muiderstraat weg bij de rotonde bij de kinderboerderij. Ook eerder al gevaarlijke situaties gezien, het duurt niet lang of er is een (dodelijk) slachtoffer :-( en hoogstwaarschijnlijk een fietser of voetganger. Auto’s rijden zo hard... kunt u de stoplichten zoals voor de tram niet doortrekken? Tijdelijk? Ik zou u echt willen vragen iets te ondernemen voor de verkeersveiligheid van de vele kids in de sniep. Dank en groet, suzan

Rutger January 24, 2020

Die zogenaamde verkeerscommissie neem ik sowieso niet meer serieus na dat debacle bij de keerlus.

Projectteam Oost-West As January 24, 2020

Het nieuwe fietspad aan de zuidkant van de Muiderstraatweg ligt er prachtig en uitnodigend bij. We kunnen ons goed voorstellen dat u dit graag wilt gebruiken. De Verkeerscommissie heeft ons echter geadviseerd om het fietspad gesloten te houden, zolang er gebouwd wordt op de punt Sniep en er veel zwaar verkeer het fietspad kruist. Hierbij staat de veiligheid van fietsers en voetgangers voorop. Omdat de nutsbedrijven bi(kabels en leidingen) bij de rotonde aan de slag moeten, moet deze inrit worden afgesloten. Er wordt daarom binnenkort een tijdelijke inrit aangelegd op de kop van de punt Sniep. Deze inrit kruist het fietspad en wordt ook gebruikt door zwaar verkeer. Dat levert om twee redenen onveilige situaties op. Ten eerste slaat het verkeer rechtsaf en zitten de fietsers in de dode hoek. Ten tweede moet het fietspad met rijplaten worden beschermd tegen het stuk rijden door het zwaar verkeer. Vandaar de keus om het fietspad af te sluiten. De mogelijkheid om hier zware betonplaten neer te leggen, slagbomen te plaatsen en verkeersregelaars in te zetten vinden wij te kostbaar en biedt geen zekerheid om een veilige situatie op deze plek. Deze afsluiting duurt naar verwachting tot eind oktober van dit jaar.

Trijntje January 24, 2020

Het fietspad langs de Weespertrekvaart tussen de Diemerbrug en de rotonde (fase 2) is eind 2019 al opgeleverd maar niet in gebruik genomen. Tijdens de inloopavond heb ik echter vernomen dat de gemeente dit besloten heeft omdat in de loop van 2020 na afronding van de bouw op de “Punt” de trekvaart weer uitgegraven wordt. Dat levert een aantal weken bouwverkeer over het fietspad. Dus: het fietspad blijft na oplevering een jaar dicht omdat er een aantal weken sprake is van bouwverkeer. Dit kunnen jullie toch niet menen? Gooi open dat fietspad en sluit het straks tijdelijk af voor het uitgraven!