Inloopavond werkzaamheden Hartveldseweg

Projectteam Oost-West As January 09, 2020 587 keer bekeken 12 comments

Kom op 21 januari naar de inloopavond in Schuilkerk de Hoop en kom alles te weten over de werkzaamheden in de laatste fase!

In 2020 hopen we de werkzaamheden aan de Oost-West As af te ronden! Maar eerst wachten nog de werkzaamheden in de laatste fase, fase 3. Fase 3 is de Hartveldseweg vanaf de Diemerbrug tot aan de ringweg A10.
Iedereen die meer wil weten over de werkzaamheden in deze laatste fase is welkom op de inloopavond op dinsdag 21 januari van 18.00 tot 19.30 uur in Schuilkerk de Hoop, Hartveldseweg 23.

Aan de hand van kaarten, foto’s en tekeningen geven we een indruk van wat er gaat gebeuren.
De projectmedewerkers van de gemeente en van aannemer KWS staan klaar om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen presentatie, je kunt gewoon binnenlopen op de tijd die het beste schikt.  We hebben ervoor gekozen om vroeg te beginnen zodat het ook voor ondernemers makkelijk is even binnen te lopen.

Werkzaamheden in deze fase

In fase 3 vernieuwen we de rijbanen, fiets- en voetpaden. Ook vervangen we de riolering en planten we nieuwe bomen en vaste planten. GVB gaat de tramrails, spanmasten en bovenleiding vervangen. We houden natuurlijk zoveel mogelijk rekening met de omgeving maar met name het verwijderen van de oude rijbaan en tramrails gaat behoorlijk wat geluidsoverlast opleveren.

Planning

Aannemer KWS gaat de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoeren. KWS begint deze maand met de voorbereidende werkzaamheden en gaat in februari starten met de aanleg van een bypass en het verwijderen van het asfalt tussen de tramrails. De bypass  is een tijdelijke rijbaan voor autoverkeer in oostelijke richting, vanaf de kruising bij de A. Krijtsstraat tot de kruising Burg. Bickerstraat.
Van 25 februari tot en met 30 maart rijden er geen trams. Dan worden de oude rijbanen en tramrails verwijderd en vervangen tussen de kruising Burg. Bickerstraat en kruising A. Krijtsstraat.  De periode dat er geen tram rijdt, is kort en er moet veel gebeuren vandaar dat er ook in de nacht en weekenden moet worden gewerkt om alles voor elkaar te krijgen.
Eind oktober verwachten we alle werkzaamheden afgerond te hebben. Dan kunnen de nieuwe bomen en vaste planten worden geplaatst. Aan het eind van 2020 kunnen we gebruik maken van een mooie, veilige route dwars door Diemen!

12  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Sjaak January 15, 2020

Geen probleem hoor, een weg zonder fietspad mag je gewoon op de rijbaan rijden. Maar dan wel met de juiste verlichting.

Rutger January 15, 2020

Klopt, Suzanne, ik ben vanochtend ook maar de weg opgegaan met de fiets. Nergens staat een omleiding aangegeven. Vorige fases van de Oost-west-as was dit veel beter geregeld. Waarom is het nu zo'n puinhoop?
Ook bij de keerlus in de Sniep, met de voetgangers (schoolklassen) nog steeds op het fietspad. Het schiet niet op.

Suzanne January 15, 2020

Levensgevaarlijke situaties bij de Diemerbrug voor fietsers in westelijke richting omdat er geen enkele actie is ondernomen na het afsluiten van het fietspad. Gevolg: fietsers worden gedwongen de weg op te gaan. Met name in het donker echt te gek voor woorden. Zeker ook omdat de straatverlichting daar niet meer werkt. Wachten jullie op het eerste ongeluk voordat jullie wel in actie komen? Schandalig! Mijn geduld en begrip is nu echt helemaal op.

Arturo January 14, 2020

Jelle's reactie komt voort uit het feit dat jullie bij de keerlus pas over voetgangers (en schoolklassen!) zijn gaan nadenken, toen erover op dit forum gemopperd werd. Dus hoe serieus nemen jullie eigenlijk de voetgangers en fietsers bij de keerlus?

Projectteam Oost-West As January 14, 2020

Goedemorgen Tessa, de bus gaat waarschijnlijk halteren in de parkeervakken bij de Keulse Vaart en dan verderop keren. Kom vooral naar de inloopavond, dan kun je vragen stellen en kan alles op kaarten en tekeningen worden toegelicht. De kaarten en tekeningen worden ook zo spoedig mogelijk op deze website geplaatst.

Projectteam Oost-West As January 14, 2020

Hallo Suzanne en Jelle, het is zeker niet de bedoeling dat alle fietspaden worden dichtgezet! De nutsbedrijven zijn iets te voortvarend aan de slag gegaan; dit wordt vandaag opgelost.
Jelle, als je de eerdere fases van de Oost-West As heb gevolgd, dan weet je dat de voetgangers, fietsers en reizigers serieus worden genomen! Dat we daar altijd veilige omleidingen voor zoeken. Voor de reizigers is er altijd vervangend vervoer als de tram niet rijdt. Dat niet iedereen het leuk vindt om de omleiding te moeten volgen, is een ander verhaal.
De situatie bij de keerlus komt omdat hier gebouwd gaat worden dicht op het fietspad en de stoep. Via die route wordt ook het materiaal aangevoerd door zwaar verkeer. Vandaar de afsluiting van het fiets- en voetpad.

Jelle January 13, 2020

Het valt mij op dat er in dit bericht alleen wordt gesproken over rijbanen en tramrails. Waar staan de voetgangers, fietsers en openbaar reizigers in dit verhaal? Worden deze net als bij het huidige drama rond de keerlus van de tram niet serieus genomen?

Henk Camping January 13, 2020

Na een weekend van boze burgers blijft het angstwekkend stil “aan de overkant”. Volgens mij is dat een goed teken: er wordt over een oplossing nagedacht. Niet te lang wachten, maar snel met die oplossing komen en vooral GOED COMMUNICEREN!

Tessa January 13, 2020

Waar gaat de vervangende bus in Plantage De Sniep halteren en keren? Daar is sprake van afsluitingen en omleidingen door de bouw van blok T in de keerlus.

Suzanne January 13, 2020

Sinds vanmorgen is het fietspad aan de noordzijde van de Hartveldseweg vanaf de burgemeester Bickerstraat richting Amsterdam afgesloten. Deze afsluiting is niet aangekondigd en er staat ook geen omleiding aangegeven. Het fietspad aan de zuidzijde is echter ook afgesloten. Met als gevolg dat fietsers de weg op gaan wat nogal gevaarlijk is. Kan dit met grote spoed worden opgelost? Het kan toch niet zo zijn dat alle fietspaden worden dicht gezet zonder dat er fatsoenlijke alternatieven zijn?

Projectteam Oost-West As January 09, 2020

Hallo Anna, de periode dat er geen tram rijdt is kort, gelet op alle werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden (vervangen rails, bovenleiding e.d.). Maar we kunnen ons voorstellen dat je dit als gebruiker van de tram best lang vindt. Gelukkig zorgt GVB voor vervangend vervoer met bussen, net als in de vorige periodes dat er geen tram reed.

Anna January 09, 2020

Van 25 februari tot en met 30 maart rijden er geen trams.
U schrijft: "De periode dat er geen tram rijdt is kort". Dit is echter geen kórte periode, dit zijn 30 dagen!!
Ik neem aan dat dit een vergissing is?!